Община Карлово

Официален сайт

Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2018 посетиха „Българска Роза“ АД

B558 

        Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2018 посетиха "Българска роза" АД и разгледаха продуктите, които произвежда фирмата.
     Момичетата бяха първите посетители в новооткрития шоурум на предприятието, който е изграден по повод 70-годишнина от създаването му. Претендентките за Царица на Розата – Карлово 2018 г. научиха много за предназначенията на българската маслодайна Роза и нейното широко разпространение в козметичната, хранително-вкусовата и парфюмерийната промишленост. Те имаха възможността да се доближат и да дегустират много от козметичните продукти на „Българска Роза“ АД и да се докоснат до същината на обработване на Розата.


B559

ВРЪЧВАНЕ НАГРАДАТА НА НОМИНИРАНИТЕ В КОНКУРСА „КЛАС НА МЕСЕЦА” ЗА МЕСЕЦ МАРТ И АПРИЛ 2018

1834g
         На 15.05.2018 г., Секретаря на МКБППМН Нели Минчева връчи грамота и плакет на номинираните в конкурса „Клас на месец март и месец април" 2018 г.
         В І-ва възрастова група „Клас на месец април” ще получат ІV клас от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Ведраре, с класен ръководител г-жа Десислава Парушева. Класът активно участва в организирането и провеждането на Великденски базар, в патронния празник на училището, участват активно в конкурс „Моето училище на 129 години”.
            За м. ІІІ. 2018 г. и м. ІV . 2018 г. във ІІ възрастова група бе награден VІ б клас на СУ „Васил Левски” – гр. Карлово с класен ръководител г-жа Димитрия Герова.
       Класът няма допуснати отсъствия по неуважителни причини и само за м. април има изяви в различни области – информационни технологии, математика, народни танци, конкурси по пеене в Панагюрище, Хисаря, Пловдив.
           ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!
           Източник: МКБППМН

В Бухаловия хан откриха изложба на изделия от плъстена вълна

1541М
  Уникална изложба на изделия от плъстена вълна откриха в Бухаловия хан. Авторката – Румяна Герчева е майстор на художествените занаяти, член на регионалната занаятчийска камара в Шумен. Тя представя пред карловци автентични кукли от плъстена вълна и пана изработени по специална техника, датираща от дълбока древност. „Щастлива съм да гостувам тук в Карлово и да представя своите произведения в този прекрасен град“, сподели пред гостите творецът. Всяко произведение има своя духовен заряд, защото в него, авторката е вложила конец осветен, лично от нея на Божи гроб. 
    Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри изложбата и поздрави Румяна Герчева за това, че представя своите уникални произведения в Бухаловия хан, там където атмосферата е изключително подходяща. 
   На откриването на изложбата присъстваха: заместник-кметът Антон Минев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-командирът полковник - Деян Дешков, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, много гости и приятели на авторката, занаятчии от региона. 
    Изложбата ще гостува в Карлово до 30 май и може да бъде разгледана в експозиционната зала на Бухаловия хан.

1542М

1544М 1543М

1545М

Волейболен турнир „Да на спорта – не на агресията“

1527М
     На 12 май 2018 г. в спортната зала на ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви” – гр. Карлово се проведе турнир по волейбол
за момчета до 15 години под надслов „Да на спорта – не на агресията”. 
   Турнирът бе организиран от МКБППМН гр. Карлово, със съдействието на МКБППМН гр. Сопот и уважен от МКБППМН гр. Панагюрище. 
     Участваха отборите на: ВК „Левски” Карлово; ВК „Металик” Сопот и ВК ”Пан волей” Панагюрище. 
   Г-н Антон Минев – Заместник–кмет на Община Карлово и Председател на МКБППМН откри турнира и пожела на младите спортисти успех. Секретарят на МКБППМН – Панагюрище – г- жа Мария Калпакова и на МКБППМН – Сопот – г-н Йордан Кънчев бяха гости на турнира, за да подкрепят своите отбори. 
    След много оспорвани и емоционални срещи, в крайното класиране първо място зае отборът на ВК „Левски” Карлово, следван от отборите на ВК „Металик” Сопот и ВК „Пан волей” Панагюрище. 
    Г- жа Нели Минчева – Секретар на МКБППМН – Карлово връчи купи на участващите отбори и индивидуални награди за най-изявилите се състезатели от всеки тим. 
     Всеки участник получи подарък от МКБППМН (тениски и рекламни материали). 
     МКБППМН – Карлово благодари на г-н Йордан Димов – обществен възпитател към комисията за съдействието и организирането на турнира.
Източник: МКБППМН гр. Карлово

1528М

1529М

1530М

1540М

Празничен концерт на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

1523M
    Празничен концерт по повод 50 години от основаването на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и патронния празник на училището се състоя на 11 май в НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ 
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на концерта и поздрави директора на училището Доньо Тодоров, учителите и учениците с настоящия юбилей. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ е едно от елитните карловски училища, в което от години се преподава хореография. Негови възпитаници продължават своите участия в държавни и представителни ансамбли и след завършване на учебното заведение. 
   Пред препълнената зала с учители, ученици, родители и гости децата представиха завладяващи изпълнения, с което предизвикаха бурни аплодисменти.

1524M

1526M

1525M