Община Карлово

Официален сайт

1552М
    Министър Румен Порожанов и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещнаха с розопроизводители от региона, които днес протестират заради ниските изкупни цени на розовия цвят. 
   На срещата, която се проведе в зала „Васил Караиванов“ бяха обсъдени и споделени от розопроизводителите спешните мерки, които трябва да се вземат, за да се решат проблемите в розопроизводството и продажбата на българското розово масло. 
    Министър Порожанов съобщи, че утре в Министерството на земеделието, храните и горите свиква среща със собствениците на всички дестилерии, които изкупуват розов цвят, за да дискутират създалата се ситуация и кани розопроизводителите и кметовете на населени места, също да присъстват на нея. Той ще настоява пред преработвателите, изкупната цена да не пада под себестойността на продукцията. Министърът съобщи, че в момента България продава два пъти повече розово масло, отколкото произвежда и това се дължи на вносни суровини, които компроментират качеството на българското розово масло на световния пазар. Затова, държавата трябва спешно да приеме Закон, който да контролира и регламентира целия процес на розопроизводство. На разговорите присъстваха и представители на „Българска роза“ АД Карлово, които са най-големият преработвател на розов цвят в региона. 
   Министър Румен Порожанов и кметът д-р Емил Кабаиванов отидоха на розовите масиви край Карлово и Баня и на място се срещнаха с протестиращите розопроизводители. Благодарение на проведените разговори с тях блокадата на пътя е вдигната и движението по всички пътища в община Карлово е освободено. Гражданите могат свободно да се придвижват.


1554M
1553М