Община Карлово

Официален сайт

Проверки за незаконни реклами върху тротоарите

ispectorat1

Проверки за незаконни реклами върху тротоарите

През изминалите две седмици служителите към звено „Инспекторат” гр. Карлово са премахнали над 20 рекламни табели, които са поставени незаконно на тротоарите пред търговските обекти. По начина, по който се поставят тези табели, затрудняват свободното преминаване на пешеходците и създават предпоставки за ПТП. Действията в тази насока ще продължат и за напред.

Първия акт вече е ФАКТ

На 21.03.2012 година инспектори от Карловския общински инспекторат санкционираха служители работещи към фирма за даване на „Бързи кредити”, затова че същите незаконосъобразно са разлепили в града рекламни материали за дейността на фирмата. Акта за установяване на административно нарушение е на основание чл. 19, ал.1, т.1 от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред и общественото имущество на територията община Карлово”. Това е и ПЪРВИЯ СЪСТАВЕН АКТ за новосъздаденото звено.


Среща със собствениците и ползвателите на вендинг автомати

По инициатива на звено „Инспекторат” на 15 март 2012 година се проведе среща със собствениците и ползвателите на вендинг автомати - машини за автоматична продажба на топли напитки, студени напитки и пакетирани изделия, разположени на територията на Общината.

Като представители на община Карлово, присъстваха Главния архитект - Б. Крушевски, Началник отдел „Устройство на територията и ОС” – М. Писачев, Гл. специалист – М. Костова, Директор звено „Инспекторат” – С. Краев и инспектор – В. Иванов.

На срещата стана ясно, че е необходимо вендинг автоматите да се поставят и регистрират, съгласно действащото законодателство в едномесечен срок.

23232  

Започват проверки за незаконно разлепени рекламни афиши

 

232          Карловският инспекторат започна акция за премахване на незаконосъобразно налепени афиши, рекламни брошури и обяви на територията на Общината.

На всички установени като нарушители физически и юридически лица, които не ползват определените за това места, съгласно „Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред и общественото имущество на територията община Карлово”, ще бъдат съставени актове за административни нарушения.

31 март е крайният срок за заплащане на таксите за регистрация и притежаване на кучета

ku4e

 Всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали в общинска администрация своя домашен любимец и не са заплатили таксата „куче”, трябва да направят това до края на 31 март 2012 година. Таксата е 10 лв., при административната регистрация на собственика се издава талон за регистрация и платена годишна такса, а данните за всяко домашно куче постъпват в електронен регистър.

При неспазване на условията за административна регистрация на домашно куче, регламентирани в „Наредба за регистриране и стопанисване на кучетата в община Карлово”, собственикът на животното подлежи на санкция.