Община Карлово

Официален сайт

ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА НЕЗАКОННИ РЕКЛАМИ

Община Карлово е осеяна с рекламни пана и билбордове. Новата наредба за рекламната дейност цели редуциране на техния брой, както и завишени изисквания във връзка с безопасността на поставянето на рекламните съоръжения. В момента повечето реклами са незаконни, тъй като не отговарят на новите изисквания.
Карловският общински инспекторат предприе мерки за премахване на незаконните рекламни табели.

ins3

ПРОДЪЛЖАВА БЕЗОБРАЗНОТО ПАРКИРАНЕ ПО ТРОТОАРИ И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ

Всички ние имаме претенции за всичко, но не спазваме това просто правило: „Не паркирайте по тротоарите” - там се придвижват вашите деца, вашите родители, вашите баби и дядовци. Все още има водачи, които не искат да се съобразяват с наредбите на Общински съвет – Карлово.

ins1   ins2

ЗА МПС-ТА ИЛИ ПЕШЕХОДЦИ - ЗА КОГО СА ТРОТОАРИТЕ?

След акцията на Карловски общински инспекторат за неправилно паркиране на автомобили по тротоарите и зелените площи на територията на град Карлово и десетките „похвали” от засегнати лица тротоарите към днешна дата изглеждат по този начин.

 Така ще се преустанови рошенето на тротоарните плочки, ще се осигури безпрепятственото преминаване на майки с колички и тротоарите ще се използват по предназначение от пешеходците, осигурявайки безопасността им. 01032010519 01032010518

 на ул. „Райно Попович”

 

01032010520   

на ул. „Тодор и Ана Пулеви”

  01032010523

 

на ул. „Васил Левски”

Карловски общински инспекторат ще продължи да осъществява контрол по спазване изискванията на общинските наредби

 

 

ОТСТРАНЕН Е ДЪЛГОГОДИШЕН ПРОБЛЕМ

Сигнал за замърсяване на дерето ”Суловрач” в кв. “Полк. Петър Димков” на бул. „Ген. Карцов” №70 предизвика проверка на инспектори от Карловски общински инспекторат. Установи, че замърсяването е от проблем на главния колектор към градската канализация. Инспекторите своевременно уведомиха ръководството на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД. Работна група на предприятието извърши проверка на канализацията и установи, че поради запушване на изходящ канал на отпадъчни води, става преливане на колектора към канализацията, откъдето водите постъпват в дерето. Аварията е ликвидирана и замърсяването е преустановено.

2

  3

 

4

Инспекторите от Карловски общински инспекторат констатираха подобен проблем свързан със замърсяване на водите на р. Стара река в района на фирма „Орион – Матеев” ЕООД – Карлово. Водоснабдяване и канализация” ЕООД работят за бързо отстраняване на аварията.

 

Карловски общински инспекторат ще следи регулярно за състоянието на реките и деретата на територията на града.

Проверка за състоянието на пътните знаци в града

1

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов издаде днес заповед за проверка на състоянието на пътните знаци в града. Инспектори от Карловския общински инспекторат имат за задача в рамките на една седмица да извършат проверка на състоянието на пътните знаци с цел предприеме мерки за отремонтиране, подмяна на знаците, които не са в добро състояние и поставянето им на определеното място.